Masovo-houbové karbanátky
07.01.2018
|ngredience:
2 cibule
2 lž sádla (či tuku na smažení)
1 hrneček hlívy
1/2 hrnečku kysaného zelí
500 g mletého hovězího masa
sůl
pepř
Postup:
1. Nakrájejte cibuli na drobné kostičky a osmahněte ji na sádle.
2. Pak přisypte na kostičky nakrájenou hlívu a za stálého míchání provařte do změknutí. Směs osolte.
3. Z kysaného zelí vymačkejte šťávu (opravdu dobře, aby karbanátky nebyly mokré a držely pohromadě) a ještě ho na prkýnku pokrájejte na opravdu malé kostičky. Přidejte ke směsi a vařte další cca 3 minuty. Pak směs odstavte a nechte ji vychladnout.
4. Do vychladlé směsi přidejte mleté hovězí maso a opravdu dobře prohnětejte.
5. Z vzniklé hmoty tvoříme malé karbanátky cca 5x5 cm a osmažíme v hlubší pánvi na rozpáleném oleji. Podáváme s dýňovým salátem.